Clinics

Cricket Club Friesland verzorgt Cricket Clinics voor scholen tijdens de sportlessen. Hiervoor is veel belangstelling ook binnen 2-talig onderwijs omdat de clinics ook in het Engels gegeven kunnen worden.
Een clinic duurt bij voorkeur 1,5 uur en wij komen dan met alle materialen en een gediplomeerde cricket trainer naar uw sporthal of kunstgrasveld.cricket clinic

De clinics zijn reeds op vele scholen erg goed ontvangen en de reacties waren zeer positief dus adviseren wij u snel te reserveren!
De clinics komen het best tot hun recht in een (grote) sporthal maar mocht uw school beschikken over een kunstgrasveld dan kunnen we de clinic ook buiten verzorgen mits het weer dit ook toe laat.

Cricket Clinic van 1,5 uur:

1. Basistechnieken: om het cricket spel in wedstrijdvorm te kunnen spelen is het nodig de basis technieken aan te leren. Het betreft 3 technieken: bowlen (werpen), batten (slaan) en fielden (in het veld staan ; vangen en gooien). In 1 uur kunnen we de leerlingen de 3 basistechnieken in sessies van 20 minuten roulerend aanleren.

2. Spel/wedstrijd: na het oefenen van de basistechniek laten we de leerlingen in een wedstrijd van 2 x 15 minuten de basistechnieken toepassen.

Deze 2 onderdelen kunnen dus het beste tijdens een dubbele sportles plaatsvinden.

Voor deze clinic vragen wij een vergoeding voor onze clubkas van 125 euro per clinic van 1,5 uur. Dit is incl. een KNCB en Engelse Cricket Bond gediplomeerd coach, gebruik van alle materialen en reiskosten.

Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met onze coach Eric van Bijleveld op 0612735120 of via het contact formulier op de contact pagina.

 

 

 

Print Friendly